top of page

Een afscheidsdienst is een weerspiegeling van het leven van je dierbare, in highlights. In woorden, muziek, foto's. Er zijn professionele schrijvers die een toespraak schrijven en voordragen en een fotopresentatie maken, waarbij hun honorarium ligt tussen de 500,00 en 600,00 Euro. 

Misschien zegt u .... wij schrijven zelf herinneringen en dragen deze zelf voor of ik draag deze namens u voor. Een persoonlijke touch geven, wie wil dit niet?

Het brengt wel met zich mee dat hierin aandacht en tijd zal worden gestoken,

zeker van u maar het kan ook helpen in de persoonlijke verwerking - het schrijven - het werken dat met iedere pennestreek over gaat in verwerken.

Bij het schrijven van herinneringen kunnen de foto's helpen, zij geven inspiratie en maken herinneringsdeurtjes open die normaal niet zomaar open zouden gaan.

Naast de gesproken woorden is het kijken naar een fotopresentatie een woordeloos gedenken. Beelden die tot de verbeelding spreken.

U kunt deze presentatie zelf maken maar wij kunnen u ook daarbij helpen. Indien wij de foto's van u, al dan niet genummerd, krijgen kunnen wij een presentatie in PowerPoint maken.

Het uitzoeken van muziek waar uw dierbare een voorliefde voor had is ook essentieel in de herdenking, waarbij u goed zult nadenken over het moment              - de volgorde - waarin de liedjes worden beluisterd. Misschien hoort bij de geschreven en gesproken woorden ook een specifiek lied -op de juiste plaats -

waardoor er een belangrijke verbinding ontstaat in de emotie.

bottom of page